top of page
Search
  • Sanna Majander

Intialainen päähieronta verkkokurssi

Updated: May 2, 2023Olen jo pitkään haaveillut intialaisen päähieronnan verkkokurssin luomisesta, sillä menetelmä on helppo oppia myös itsenäisesti opiskellen, ja sen soisi leviävän laajempaan tietoisuuteen. Tämä ihana rentoutushoito on voimakas ja upea tapa hoitaa läheisiä, ja se mahdollistaa uuden tavan ansaita lisätuloa melko vaivattomasti. Et tarvitse muita investointeja, kuten erillistä tilaa tai hoitopöytää. Sinulla on jo hoitavat kädet, ja ne kulkevat aina mukanasi.


Intialaisessa päähieronnassa manipuloidaan hartioiden, yläselän ja päänahan pehmytkudoksia. Hoidossa käytetään erilaisia otteita ja rytmejä vapauttamaan stressiä, kireyksiä, jännityksiä ja rentouttamaan lihaksia. Verenkierto ja aivojen hapensaanti paranee, parasympaattinen hermosto aktivoituu. Elvyttävä hoito sisältää myös kasvojen alueen lempeän hieronnan. Purulihasten ja silmien ympärysten käsittely tuo helpotusta päänsärkyyn, kirkastaa kasvojen ihoa ja edistää ihon omaa kollageenituotantoa.


Hoidon vaikutuksia ovat mm:

  • toistuvan päänsäryn vähentyminen

  • migreenin oireiden lievittyminen

  • unen laadun paraneminen ja nukahtamisen helpottuminen

  • levottomuuden ja ahdistuneisuuden väheneminen

  • kasvojen, purentalihasten ja erityisesti silmien alueen jännitysten väheneminen

  • aivojen hapen saannin lisääntyminen

  • aivosumun helpottuminen


Verkkokurssin voit suorittaa mukavasti siellä missä olet. Kurssiin kuuluu e-kirja, jonka avulla opit intialaisen päähieronnan idean, anatomiset sekä energeettiset vaikutukset sekä tietysti tekniikan ja otteet teoriassa ja käytännössä. Saat linkin opetusvideoon, jonka avulla opiskelet menetelmän omaan tahtiisi.


Verkkokurssi sopii mainiosti täydennyskoulutukseksi hierojille, joogaopettajille tai muille hoiva- ja liikunta-alan ammattilaisille tai esimerkiksi lisäpalveluksi kauneusalan ammattilaisille, mutta sen voi oppia kuka tahansa.

Intialaisella päähieronnalla ei ole Suomessa virallista asemaa, joten kuka tahansa voi hoitaa. Ansaintamielessä suosittelen kuitenkin tekemään hoitoja vain jos sinulla on terveydenhoito- tai liikunta-alan tutkinto, tai muutoin olet hankkinut tietotaitoja anatomiasta ja ihmisten hoitamisesta.

Näkökulmani tämän kurssin laatimiseen on ollut jooginen. Päähieronta perustuu ayurvediseen, eli ikiaikaiseen intialaiseen terveydenhoito- ja hyvinvointikäsitykseen. Ayurvedassa korostuu terveyden vaaliminen sairauden hoitamisen sijasta, eli näkökulma on ennaltaehkäisevä. Kun hermosto, keho ja mieli voivat hyvin, keho korjaa itse itseään ja ehkäisee vaivoja ennalta. Joogan toimintaperiaate on sama. Alunperin hoito on kehitetty vahvistamaan ja edistämään intialaisten naisten, upeiden, pitkien, mustien hiusten kasvua, ja siihen on perinteisesti käytetty öljyä.


Olen yhdistänyt päähieronnan otteita rentoutusmenetelmiin ohjaamillani joogan yksityistunneilla ja -kursseilla, sekä myös hoitanut asiakkaita joogasalillani. Olen jatkuvasti äimistynyt hoidon voimakkuudesta. Kurssin laatimisessa olen käyttänyt tietämystäni meridiaaneista eli energiakanavista kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta, akupisteistä, chakroista sekä anatomiaosaamistani ja kokemustani joogaopettajana. Menetelmä poikkeaa hieman alkuperäisestä, intialaisen Narendra Mehtan luomasta päähieronnasta. Omassa repertuaarissani korostuu klassisen hieronnan otteet, ja olen poiminut mielestäni toimivimpia tekniikoita ja jättänyt pois otteita jotka pidentävät hoidon kestoa turhaan.


Meillä kaikilla on hoitavat kädet, ja tällä kurssilla opit käyttämään niitä. Kädet ovat sydämen jatke. Auttamalla muita hoidat myös itseäsi.


Voit ostaa kurssin verkkokaupasta. Ostoksen jälkeen saat tilausvahvistuksen, jonka mukana tulee e-kirja PDF tiedostona, jonka voit ladata omalle koneellesi. Saat myös linkin opetusvideoon, jonka tahdissa voit harjoitella menetelmää mukavasti siellä missä olet. Materiaalia tai sen osia ei tule jakaa eteenpäin.


Saat harjoitella menetelmää hoitamalla rakkaitasi, ja he kiittävät sinua siitä monta kertaa! Tämä kurssi on ihana taito ja lahja, sekä sinulle, että läheisillesi.


Kysy lisää kurssista sähköpostitse sanna@joogasalihuili.fi.Happiness may be found only by helping others to find it

- Napoleon Hill
留言


bottom of page