top of page
Search
  • Sanna Majander

Kesäkuussa korostuvat tuliset tunnit

Kesäkuun energioissa Huilin lukujärjestyksessä korostuvat dynaamiset tunnit. Kiinalaisen viiden elementin teorian mukaan kesä on tulielementin aikaa. Nopea, kuuma, aktiivinen kesä näkyy myös Huilin matoilla, kun mm. Astanga palaa pienen tauon jälkeen ohjelmaan.


Kovasti toivottu Pilates saadaan vihdoin Huilin ohjelmistoon. Pilateksen aamutunti starttaa kesäkuussa tiistaisin klo 10-11. Pilates-harjoittelun kuusi periaatetta ovat hallinta, keskittyminen, keskustan käyttö, hengitys, täsmällisyys ja liikkeen virtaus. Pilates vahvistaa erityisesti keskivartalon syviä lihaksia. Liikkeitä tehdään myös nivelystävällisesti lattiatasossa. Tunti soveltuu kaikille kuntotasosta riippumatta. Pilatesta ja astangaa ohjaa Päivi.

Sunnuntaisin 16.45-17.45 hikoillaan Sannan Tulijoogan parissa. Tulijooga on reisivatsapakaratunti, jossa liikkuvuus ja voima eivät ole erillisiä elementtejä vaan yhdistyvät voimaannuttavassa harjoituksessa. Tunti sisältää yllätyksia, hauskanpitoa ja lihasten tärinää. Tulijooga sopii ihan kaikille, mutta erityisesti dynaamisesta harjoittelusta ja itsensä haastamisesta innostuville.


Tulielementti kehomielessä kaipaa myös tasapainottavaa ja paluttavaa harjoittelua tuekseen. Muista pitää huolta levosta ja rauhoittumisesta kaiken kesäisen hulinan keskellä. Yin, restoratiivinen jooga ja meditaatio Huilin lukkarissa tarjoavat vastapainoa dynaamiseen ja sosiaaliseen vuodenaikaan. Uiminen luonnonvesissä ja viilentävien ja kypsentämättömien ruokien nauttiminen tasapainottavat roihuavaa tulta.


Nähdään matolla!

Comentários


bottom of page