top of page
Search
  • Sanna Majander

Äänimaljarentoutus

Kun heität pienen kiven peilityyneen lampeen, veden pinta värähtelee ja värähdykset kulkevat rantaan saakka. Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, joka perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Ääni vaikuttaa syvällä kehossamme, joka on 70 % vettä. Äänimaljahoidossa pääset siis käsiksi kehon syviin kudoksiin, nesteisiin ja hermostoon solutasolla. Tiibetiläisten äänimaljojen, gongin ja koshien eli tuulikellojen harmoniset äänet hoitavat lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Voit mielikuvissasi nähdä äänen värähtelyn sisälläsi. Instrumenttien yläsävelet saavat kehon triljoonat solut soimaan purkaen näin energiatukoksia ja avaten meridiaaneja.Hoito soveltuu moneen käyttötarkoitukseen. Jos olet stressaantunut, koet ahdistusta, unettomuutta tai jännitystä kehossasi tai vain haluat yllättää läheisesi ihanalla hemmotteluhoidolla, äänimaljarentoutus on kuin luxustreffit itsesi tai rakkaasi kanssa.


Äänimaljahoito, kuten jooga ja meditaatio, aktivoivat kehon omat paranemisprosessit, ja itsesäätely, tyyneys ja yhteyden kokeminen kaikkeen kasvaa. Äänimaljahoito vaikuttaa aivoaaltoihin, ja se saa alfa- ja theta-taajuudet aktivoitumaan. Tämä unen ja valveen välinen rajatila on se hetki, kun olet juuri nukahtamassa. Syvän rentoutumisen terveysvaikutukset ovat voimakas työkalu oman hyvinvoinnin lisäämiseen.


Aivoaallot ja niihin liittyvät tietoisuuden tilat jaetaan neljään luokkaan:

1. BETA, 12 – 25 Hz, tavanomainen valvetila

2. ALFA, 8 – 12 Hz, kevyt meditaatio ja unen ja valveen välinen rajatila

3. THETA, 4 – 8 Hz, syvempi meditaatiotila, syvä aktiivinen uni

4. DELTA, 0,5 – 4 Hz, syvin meditaatiotila, syvä passiivinen uni


Äänimaljarentoutus voi olla yksilöhoito, jossa maljoja soitetaan kehon vierellä tai kehon päällä. Sointukylpy sopii ryhmille, työporukoille ja tyhy-päivien ohjelmaan. Hoidossa ollaan makuuasennossa huovan alla, mukaviin vaatteisiin pukeutuneena. Voit halutessasi käyttää silmätyynyä. Hoito kestää n. 45 min. Tunnin päätteksi saat lasin vettä tai teekupposen.


Äänimaljahoidolla voit vaikuttaa kehoon monella eri tasolla: kuuloaistin kautta, anatomisesti ja energiatasolla. Äänen värähtely kulkee sinnekin mihin hoitajan sormet eivät yllä.


Vaikutuksia ovat:

– stressihormonitason laskeminen

- unenlaadun paraneminen

– aineenvaihdunnan ja verenkierron vilkastuminen

– verenpaineen laskeminen

– hengityksen syveneminen

– rentoutumisen tunteen lisääntyminen

– vireystilan ja energian tasapainottuminen

– kivun kokemuksen lievittyminen


Esteitä äänimaljahoidolle ovat:

– vakava sydänsairaus, voi kuitenkin osallistua sointukylpyyn

– sydämentahdistin, voi kuitenkin osallistua sointukylpyyn

– syöpähoidot kesken, syöpäpotilaille ei suositella sointukylpyäkään

– migreeni

– kuume, flunssa


Muuta huomioitavaa:

- Raskaana olevat voivat osallistua sointukylpyyn

- Kuulolaite ei ole este hoidolle, sen voi ottaa halutessaan pois


Huilin äänimaljarentoutukset ja sointukylvyt perustuvat amerikkalaisen Sound Healing Academyn koulutuksiin ja käytänteisiin. Vuoden loppuun asti teen äänimaljarentoutuksia Huilissa harkkahinnoilla! Kysy lisää äänimaljarentoutuksesta ja ota yhteyttä huilimeiliin sanna@joogasalihuili.fi.
Comments


bottom of page