top of page
Search
  • Sanna Majander

Palautumisen päiväretriitti Kunnalassa

Updated: Aug 5, 2021


Miltä tuntuisi huilia päivä hiljaisuudessa ilman kännyköitä ja muita ärsykkeitä? Hengähtää arjesta ja ottaa omaa aikaa joogaharjoitusten, meditaation ja hyvän ruuan kera? Palautumisen päiväretriitillä 28.8. Kunnalan tilalla Sippolassa keskitytään olemiseen tekemisen sijasta.


Jatkuva ärsykkeiden tulva, somettaminen ja tehokkuuden vaatimus vie keskittymiskyvyn ja palautuminen kärsii. Stressioireet, univaikeudet, selittämätön ja aiheeton huoli, aivosumu ja huonot valinnat jääkaapilla ovat selkeitä oireita ylikuormittuneesta hermostosta. Pysähtyminen on vaikeaa.


Kiinalaisen viiden elementin teorian mukaan myöhäiskesä on maa -elementin aikaa. Loppukesällä maadoitutaan ja hiljennytään, käperrytään itseen, kerätään satoa ja valmistaudutaan syksyyn. Päivän harjoitukset liittyvät maa-elementtiin ja siihen liittyvään meridiaanipariin, eli vatsalaukun ja pernan energiakeskuksiin. Kun maa-elementti on tasapainossa, olemme auttavaisia, empaattisia ja säteilemme tasapainoa ja vakautta myös ympärillemme.


Vatsalaukun energiakeskuksen epätasapainotilojen sanotaan vaikuttavan ruuansulatukseen, johtavan ylihuolehtimiseen ja ajatusten kiertämiseen samaa rataa. Tietynlaiseen pysähtyneisyyteen voi auttaa uusien asioiden opettelu, virkistävä liikunta ja maiseman vaihtaminen.


Perna huolehtii kehon lymfakierrosta ja vastustuskyvystä, mutta se nähdään myös luovuuden, innostuksen ja energian luojana. Yhdessä vatsan kanssa perna käsittelee ravinnosta saatua energiaa ja säätelee ja jakaa sitä kehoon.


Loppukesän maku on makea. Maan antimet, juurekset ja makeat hedelmät kuuluvat maa-elementin aikaan. On hyvä välttää kosteutta lisääviä ruokia kuten maitotuotteita ja lisättyä sokeria. Kiinnitä huomiota aamupalaan, sillä aamulla vatsa ja perna ovat aktiivisimmillaan.


Hengitä - ja asiat tapahtuu


Hengitys on sydämenlyöntien ohella elämämme luotettavin rytmi. Kun sopusointu oman hengityksen kanssa löytyy, opimme taas tulemaan toimeen itsemme kanssa . Retriitillä harjoitellaan keinoja tyynnyttää pään sisäinen ja ulkoa tuleva hulina hengitys- ja meditaatioharjoitteiden avulla. Rentoutumisesta syntyy syvä, tietoinen läsnäolo. Saat työkaluja kiireen taklaamiseen ja viet taidot omaan arkeesi.


Päivän ohjelma:


klo 11.00 Saapuminen ja alkoholiton alkudrinkki

klo 11.30 Juurruttava Yin jooga

klo 13.00 Satokauden lounas

klo 14.30 Restoratiivinen jooga ja elävää musiikkia

klo 15.45 Jooga Nidra

klo 16.30 Minnan teemaistajaiset

klo 17.00 Rantasauna ja iltapala


Saunailtaan voit ottaa omia eväitä ja juomia. Grillipaikka löytyy.

Päivän hinta 80 € (sis. alv) / Huilin kk-jäsenet 72 €. Ilmoittaudu huilimeiliin: sanna@joogasalihuili.fi. Ilmoita samalla viestillä mahdolliset ruoka-aineallergiat.


Nähdään Kunnalassa!

Comentarios


bottom of page